2 Şubat 2008 Cumartesi

Sinekli Bakkal sansür kurbanı mı?


Kısa bir süre önce yayından kaldırılan, başrolünü Özge Özberk'in oynadığı Sinekli Bakkal dizisi hakkında inanılmaz iddialar...

Halide Edip Adıvar'ın klasikleşen romanı Sinekli Bakkal, ATV'de dizi haline getirilmişti. Ancak dizi yayından kaldırıldı. Bu yayından kaldırılmasının asıl nedeninin ,kanal yönetiminin Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı gerici baba karekterinden hoşlanmaması olduğu iddia edildi.

"Halide Edib'in kalemi kırılmıştır"

Dizinin senaristi Gökhan Aktemur, iddiaları doğrulayarak " Halide Edib'in kalemi kırılmıştır.Ancak bunun sebebi ratingler değildir. Kanal dizinin tanıtımını yapmamış, tekrarlarını asla yayınlamayarak bu önemli projeyi görmezden gelerek ölüme terk etmiştir. Ayrıca herkes bilir ki, edebiyat uyarlaması gibi kimi nitelikli projelerin seyirciye geçmesi biraz zaman alır. Yaprak Dökümü, Hırsız Polis buna örnek gösterilebilir. Dizinin çekimlerine müdahalede bulunulduğu doğrudur. 1. ve 2. bölümleri tekrar izleyebilen herkes aradaki farkı görebilirsiniz. 2.bölümün kimi sahneleri tekrar çektirilmiş ve sonraki bölümlerde de kimsenin bilgisi olmadan bazı sahneler kesilmiştir. Özellikle Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı karekterin başındaki takke ve elindeki tesbihin çıkarılması istenmiştir. Halide Edib öyle her döneme uydurulabilecek bir yazar değildir. Cumhuriyet estetiğinin temsilcisi, Türk ve Dünya Edebiyatı'nın köşe taşı olan bu öncü yazarımızın niteliğini kimseyle tartışmayız ve onun temasından da taviz veremeyiz." dedi.
Tarih : 2008-01-22
Kaynak : Hürriyet Kelebek

Hiç yorum yok: