10 Ocak 2008 Perşembe

Ağır mevzu da Çok İzlenir


Cemberimde Gul Oya'da solcu genc Mehmet'i canlandiran Mehmet Ali Nuroglu ve esi Yurdanur'u oynayan Özge Özberk, uzeri ortulen bir donemin anlatildigi diziyle "insanlar bunu istiyor, halkin begenisine inelim" dusuncesini yiktiklarini soyluyor.

HANDAN KAZANCI
Ekranlarin en cok izlenen dizilerinden biri olan '70'li yillar siyasi ortamini solcu bir genc ve onun esinin gozunden basariyla yansitan Cemberimde Gul Oya'da Mehmet'i canlandiran Mehmet Ali Nuroglu ve esi Yurdanur'u oynayan Özge Özberk, uzeri ortulen bir donemin anlatildigini soyleyerek, bu projeyi cesur olarak nitelendiriyor. "İnsanlar bunu istiyor, halkin begenisine inelim" soyleminin yikildigini belirten Nuroglu, "İnsanlar, daha doyurucu isler oldugu zaman onu tercih edeceklerini gostermis oldular bu diziyi izleyerek." diyor. Cem Yilmaz'in senaryosunu yazdigi GORA'da uzayli Ceku karakterini canlandiran Özge Özberk, Cagan Irmak'in yonettigi Cemberimde Gul Oya'da solcu bir gence asik oldugu icin ailesini terk eden Yurdanur karakterini canlandiriyor. Ozberk, kendisine teklif edildiginde Ankara'da oldugunu anlatiyor ve ekliyor, "Basta reddetmistim. Ancak senaryoyu okuduktan sonra kabul ettim." Dizinin Turkiye'de ilk defa islenen ve cesaret isteyen bir dokusu oldugunu soyleyen Ozberk, Turkiye'de uzeri ortulen bir donemin insanlarinin anlatildigin ifade ediyor.

Dizide solcu bir genci, Mehmet'i canlandiran Mehmet Ali Nuroglu ise dizinin "insanlar bunu istiyor, halkin begenisine inelim" soylemini yiktigin soyluyor ve ekliyor: "İnsanlar doyurucu isler oldugu zaman onu tercih edeceklerini gostermis oldular diziyi izleyerek."

Politik olmak zorunda degil

Yurdanur'u aski ugruna bildigi yoldan giden bir kiz olarak tanimlayan Ozberk, "Yurdanur 'hayatta bir hedefiniz olsun' diyor, bunu ogretmeye calisiyor." diyor. Ozberk, Yurdanur gibi sevdigi insan icin ailesini bir kenara itemeyecegini de sozlerine ekliyor.

Nuroglu diziyle ilgili teklif geldiginde Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyunu oldugunu ve basta reddettigini soyluyor. Senaryoyu okuduktan sonra kabul ettigini anlatan Nuroglu, dizide kendisini etkileyenin anlatilan donem ve deginilen konular oldugunu soyluyor.

ODTU'te okudugu icin sol kesimden insanlarla arkadaslik ettigini ancak hic bir zaman orgutlu bir gruba dahil olmadigini anlatan Nuroglu: "Serbestim." diyor gulerek. Cok izlenen bir diziyle birlikte gelen sohretin hayatina cok fazla degisiklik getirmedigini soyleyen Nuroglu, "Sohreti umursamiyorum." diyor.

Nuroglu, Cemberimde Gul Oya'dan sonra politik bir calismada yer almak isteyip istemedigi sorusunu ise, "acaba boyle bir beklenti mi var?" diye cevapliyor ve ekliyor, "Ben oyuncuyum. Her turlu iste oynamak isterim. Oyle bir misyonum olduguna inanmiyorum."


ABD, Diyarbakir'a girse ne olurdu?

AB ile ilgili iki oyuncunun farkli gorusleri var. Dizide, Yurdanur'u canlandiran Özge Özberk onemli olanin bundan sonraki donem oldugunu soylerken Mehmet'i oynayan Mehmet Ali Nuroglu Turkiye'nin AB'ye kabul edilmeyecegini soyluyor ve ekliyor: "Biz kulturumuzu unutmus bir ulkeyiz. Bu topraklarda bir cok kulture sahibiz ancak hic birine sahip cikmiyoruz. Boyleyken baska kulturlere dahil olmaya calismak anlamsiz geliyor" Nuroglu, "Yanibasimizda Amerika Irak'a giriyor ama kimsenin umurunda degil. Acaba Amerika Bagdat'a degil de, Diyarbakir'a girseydi ne olurdu?" diye konusuyor.

yeni safak

Hiç yorum yok: