16 Ocak 2008 Çarşamba

Ayşe Kulinin Geniş Zamanları Dizi Oluyor


Ünlu yazar Ayşe Kulin'in Geniş Zamanlar adlı eseri, TV dizisine uyarlanıyor. Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca ve Özge Özberk'in basrollerini paylastıkları dizi icin 100 oyuncuya deneme cekimi yapıldı, mekan olarak kullanılan evler yeniden insa edildi.

Turk edebiyatının usta kalemlerinden Ayşe Kulin'in uc oykuden olusan Geniş Zamanlar adlı unlu eseri, TV dizisine uyarlanıyor. Yonetmenligini Ümmu Burhan'ın ustlendigi orijinal eserle aynı adı tasıyan Geniş Zamanlar dizisinin senaryosunu Asmalı Konak, Haziran Gecesi gibi basarılı calısmalarıyla tanınan Mahinur Ergun yazıyor.

Zuhal Olcay dizide, esi tarafından aldatıldıktan sonra bosanan bir avukatı, Oktay Kaynarca ise yaptıgı sıra dısı icraatlarla ilgi ceken, yakısıklı bir belediye baskanını canlandırıyor. Son donemin genc yeteneklerinden Özge Özberk ise Hemsire Zehra karakterine oynuyor.

Kitabın dizi olarak cekilmesine yaz basında karar verdiklerini belirten yapımcı Ata Turkoglu, "Sanat dunyasının uc usta oyuncusu Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca ve Özge Özberk basrolde oynayacaklar. Yine Turk Sineması'nın guclu oyuncuları Fusun Demirel, Hakkı Ergok ve Aliye Uzunatagan da dizinin diger temel tasları." diyor.

100 oyuncuya deneme cekimi yapıldı

Titiz bir on hazırlık calısmasına imza attıklarını belirten Ata Turkoglu sunları soyluyor: "Tum ekip arkadaslarım, senarist Mahinur Ergun ve Ayşe Kulin, bir hafta suren deneme cekimleri nedeniyle adeta kampa girdi. Özellikle Ayşe Kulin, cekimlere katılan sanatcı arkadaslarımızın sacıyla, makyajıyla, kıyafetiyle kısacası butun detaylarıyla bizzat ilgilendi ve ortaya cıkan oyunun eserindeki karakterlerle celismemesi icin caba gosterdi. Cast'ı olusturmak icin 100'e yakın oyuncuyla birebir cekimler gerceklestirildi."

Çekimler sırasında hicbir masraftan kacınmadıklarını soyleyen Turkoglu: "İzleyiciler, su sıralarda yerli dizilerde sıkca yasanan mekân tekrarlarına Geniş Zamanlar'da kesinlikle rastlamayacak. Zira biz, dizide yer alan bazı evleri yeniden insa ve dekore ettirdik. Kostumler, arac gerec aklınıza gelebilecek tum produksiyon malzemelerinde masraftan asla kacılmadı. Geniş Zamanlar'ın yerli dizi klasikleri arasında girmesini hedefliyoruz" diyor.

Özge Özberk
Kaynak : Hürriyet

Hiç yorum yok: