5 Ocak 2008 Cumartesi

Çemberimde Gül Oya Final Gecesi 16 Mart 2006



Kanal D’nin basrollerinde Selda Alkor, Özge Özberk ve Mehmet Ali Nuroglu’nun oynadigi sevilen dizisi “Çemberimde Gül Oya” bu aksam muhtesem bir finalle ekrana veda ediyor. Dizinin son bolumunde herkesi buyuk surprizler bekliyor.

Dursun ve Halil, mahkemede mahkum sandalyesinde oturmakta, asker Mehmet ise onlarin hemen yaninda gorevinin basinda durmaktadir. Mehmet ici icini kemirerek, tutuklularin anneleri ve yakinlariyla birlikte, onlar icin verilen acimasiz karari dinler. Sonunda kendini tutamayip kurallara aykiri davranacak ve yaptigi hareketin bedelini hucre cezasiyla odeyecektir. Kocasi icin safak sayan Yurdanur yikilir. Artik Mehmet’e kavusma suresi belirsizdir. Üstelik darbe kosullari giderek agirlasmaktadir. Bir zamanlarin pur nese konak sakinleri, hem darbenin karamsarligi hem de hayat kosullarinin agirligiyla evlerini birer birer terk edip, konagi yeni sahiplerine birakirlar. Hayat hepsini bir yana savurur; artik birbirlerinden haber alamaz olmuslardir. Ancak cok yakindan tanidiklari biri onlari her zaman izlemektedir.

Gunumuzde ise; Ercan ve Feriha’nin mutlu beraberlikleri, Suna’nin zoruyla da olsa, aciga kavusur. Şanliurfa donusu yorgun dusen ve hastaneye kaldirilan Yurdanur, hic beklemedigi bir anda hayatinin surpriziyle karsilasir. Yurdanur’un ziyaretine gelen bu ozlem dolu, ‘en iyi arkadas’in, anlatacak cok seyi vardir. Çemberimde Gül Oya kitabi icin duzenlenen imza gununde Feriha, annesine verebilecegi en buyuk hediyeyi de yaninda getirmistir; Yurdanur’un ozlemle aradigi eski bir dostunu. Çemberimde Gül Oya filmi icin harekete gecen yonetmen sonunda Yurdanur’dan izin koparmayi basarir. Filmin ilk gununde seti ziyarete giden Yurdanur’un yaninda ‘gercek kahramanlari’ vardir. Kendini ve Mehmet’i canlandiracak unlu oyuncularla bulusan, yonetmenle aslinda yillar once tanistigini fark eden Yurdanur, tekrar o gunleri yasamaya baslar.

Yonetmen: Çağan Irmak
Senaryo : Çağan Irmak
Yapim : Avsar Yapim
Yapimci : Şukru Avsar-Bahadir Atay
Oyuncular : Selda Alkor (Yurdanur), Özge Özberk (Genc Yurdanur), Mehmet Ali Nuroglu (Mehmet), Melisa Sozen (Feriha), Isik Aras (Hatice), Levent Yilmaz (Nazif), Isil Yucesoy (Sema), Kenan Bal (Dincer), Şerif Sezer (Sultan) , Tuba Buyukustun (Zarife), Mahmut Gokgoz (İbrahim), Suzan Aksoy (Suna), Ali Kiyak (Gazi Dede), Firat Berk Konya (Erdal), Fusun Erbulak (Madam Niki), Goncagül Sunar (Canan Cansev), Ümit Çirak (Selo), Eylul Deniz Çolak (Nihal), Serhat Nalbantoglu (Sinan), Kartal Balaban (Hasan), Bulent Alkis (Salih)

Hiç yorum yok: